Reisadvies en coronamaatregelen voor Fuerteventura

De coronapandemie zorgt ervoor dat je voor het reizen naar Fuerteventura en tijdens je vakantie op Fuerteventura te maken krijgt met een aantal regels waar je rekening mee moet houden.

Positief reisadvies

Er is geen negatief reisadvies voor reizen naar Fuerteventura en andere bestemmingen binnen Spanje. Zolang de besmettingsgraad binnen de perken blijft, zal dit zo blijven. Als je een pakketreis boekt bij een betrouwbare Nederlandse touroperator die repatrieëringsgarantie biedt, dan loop je geen risico in het geval dat het reisadvies verandert.

Coronamaatregelen op Fuerteventura

Net als in Nederland gelden er ook op Fuerteventura nog regels die de kans op Covid-19-besmettingen moeten voorkomen. Denk aan sociale afstand en het gebruik van mondkapjes. Reisorganisatie TUI heeft een handig overzicht gemaakt van de coronamaatregelen zoals ze op Fuerteventura (en elders in Spanje) op dit moment gelden:

✅  Bekijk de coronamaatregelen op Fuerteventura

Eisen om naar Fuerteventura te mogen reizen

Om naar Fuerteventura te mogen reizen heb je naast je geldige reisdocument (paspoort of ID-kaart) het volgende nodig voor personen vanaf 12 jaar:

+ Je moet een Digitaal Corona Certificaat hebben om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd bent (tenminste 14 dagen na de laatste prik), hersteld bent van Covid-19 (minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test) of negatief getest bent. Dat kan door middel van een PCR-, LAMP- of TMA-test maximaal 72 uur voor aankomst of een antigeen sneltest maximaal 48 uur voor aankomst.
+ Spanje eist dat je vanaf 48 uur voor vertrek naar Fuerteventura een FCS formulier invult. Dat kun je hier doen. Na het invullen van deze gezondheidsverklaring ontvang je een QR-code die je nodig hebt om naar Spanje te mogen vliegen. Zonder deze QR-code krijg je geen toegang tot de vlucht.
+ Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis.
+ Bij aankomst op Fuerteventura geldt er geen verplichte quarantaine.

Geldigheid vaccinatiebewijs

Je covid19-vaccinatie is niet onbeperkt geldig. Vanaf 1 februari 2022 geldt het volgende voor reizen naar Spanje en dus ook Fuerteventura:

Om met een vaccinatiebewijs naar Spanje te kunnen reizen moet de laatste dosis van de volledige vaccinatie minimaal 14 dagen voor vertrek zijn gezet. Ook mag de vaccinatie niet meer dan 270 dagen (ongeveer 9 maanden) geleden zijn gegeven. Als de 270 dagen al voorbij zijn is dan aanvullend een boostervaccinatie verplicht.

Tijdens je verblijf op Fuerteventura

Net als in Nederland gelden er ook op Furteventura nog regels die de kans op Covid-19-besmettingen moeten voorkomen. Denk aan sociale afstand en het gebruik van mondkapjes. Reisorganisatie TUI heeft een handig overzicht gemaakt van de coronamaatregelen zoals ze op Fuerteventura (en elders in Spanje) gelden:

✅  Bekijk de coronamaatregelen op Fuerteventura

Terugvliegen naar Nederland

Er gelden geen inreisbeperkingen voor de terugreis van Spanje (inclusief Fuerteventura en de andere Canarische Eilanden) naar Nederland. Je hebt sinds 23 maart 2022 geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testresultaat meer nodig om terug te mogen vliegen naar Nederland. Voordat je naar Nederland vliegt moet je nog wel een gezondheidsverklaring invullen.

Bij terugkomst in Nederland is er geen quarantaine nodig. Wel blijft er het advies is om een zelftest te doen na aankomst in Nederland.