Reisadvies en coronamaatregelen voor Fuerteventura

De coronapandemie zorgde ervoor dat je voor het reizen naar Fuerteventura en tijdens je vakantie op Fuerteventura te maken kreeg met een aantal regels waar je rekening mee moet houden.

Positief reisadvies

Er is geen negatief reisadvies voor reizen naar Fuerteventura en andere bestemmingen binnen Spanje. Zolang de besmettingsgraad binnen de perken blijft, zal dit zo blijven. Als je een pakketreis boekt bij een betrouwbare Nederlandse touroperator die repatrieëringsgarantie biedt, dan loop je geen risico in het geval dat het reisadvies verandert.

Coronamaatregelen op Fuerteventura

Net als in Nederland gelden er ook op Fuerteventura nog regels die de kans op Covid-19-besmettingen moeten voorkomen. Denk aan sociale afstand en het gebruik van mondkapjes. Reisorganisatie TUI heeft een handig overzicht gemaakt van de coronamaatregelen zoals ze op Fuerteventura (en elders in Spanje) op dit moment gelden:

✅  Bekijk de coronamaatregelen op Fuerteventura

Eisen om naar Fuerteventura te mogen reizen

Om naar Fuerteventura te mogen reizen heb je naast je geldige reisdocument (paspoort of ID-kaart) het volgende nodig voor personen vanaf 12 jaar:

Niets… alle inreisbeperkingen zijn opgeheven

Tijdens je verblijf op Fuerteventura

Net als in Nederland gelden er ook op Fuerteventura geen regels meer die de kans op Covid-19-besmettingen moeten voorkomen.

Terugvliegen naar Nederland

Er gelden geen inreisbeperkingen voor de terugreis van Spanje (inclusief Fuerteventura en de andere Canarische Eilanden) naar Nederland. Je hebt sinds 23 maart 2022 geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testresultaat meer nodig om terug te mogen vliegen naar Nederland.